De Verbouwfabriek
Van fabriek naar droomhuis

Dit is een nieuwe pagina.

We krijgen best vaak vragen over bepaalde dingen in ons huis, daarom hebben we besloten om te gaan bloggen! Is er een onderwerp waar jullie graag een blog over willen lezen laat het ons dan weten door middel van een reactie op de blog of een email naar jolanda@deverbouwfabriek.nl.

Admin gebied

Atom

2019-03-04

DIY handdoekrek steigerbuis

Voor onze industriele badkamer wilde ik graag een handdoekrek van zwarte steigerbuis maken zodat je wanneer je uit de douche stapt meteen je handdoek kan pakken. Door de industriele look van onze badkamer en de zwarte stalen douchecabine vond ik zwarte steigerbuizen goed passen.

Ik had eens een voorbeeld voorbij zien komen op internet en het grote voordeel van steigerbuizen is dat je op een foto goed kan zien welke onderdelen je precies nodig hebt. Toen ik eenmaal wist wat ik wilde ben ik op zoek gegaan naar een leverancier die alle onderdelen had. Zo ben ik uitgekomen op de website van www.steigerbuisstunter.nl.

Hier kan je eenvoudig vinden wat je allemaal nodig hebt. Uiteindelijk heb ik voor mijn steigerbuisproject de volgende onderdelen gebruikt:
- 4x voetplaat rond
- 6x T-stuk kort
- 2x kniestuk 2-weg
- 2x buis 115cm
- 3x buis 51cm
- 2x buis 14,5cm
Ons handdoekrek heeft de afmetingen 120cm hoog en 60cm breed. De stukken steigerbuis zijn iets korter ivm de afmetingen van de koppelstukken. De steigerbuizen zijn te verkrijgen in 4 verschillende diameters. Wij hebben gekozen voor 42,4mm.

Ik ben begonnen met het uitleggen van alle onderdelen op tafel.

image-2019-03-04.jpg

Zoals je op de foto kan zien wilde we eerst 4 dwarsliggers maken, waar de handdoeken op komen te hangen. Door het uit te leggen kwam ik erachter dat de afstand tussen de dwarsliggers dan niet groot genoeg is.  

IMG_2207(1).jpg

Na het uit leggen van alle onderdelen was het tijd om het in elkaar te schuiven.Het goede nieuws is dat je hier alleen een inbussleutel voor nodig hebt! Je begint met de meegeleverde dopjes aan de binnenkant van de schroeven te plaatsen zodat er geen schade ontstaat wanneer je de onderdelen in elkaar schuift. Op onderstaande foto is goed te zien hoe dit eruit ziet.

IMG_2210(1).jpg

Vervolgens hebben we alle onderdelen in elkaar geschoven. Na het aandraaien van de schroeven met de inbussleutel hebben we het rek rechtop gezet en de uiteindelijke afstand tussen de dwarsliggers bepaald.

image-2019-03-04-4.jpgimage-2019-03-04-5.jpg

Nadat we blij waren met het resultaat hebben we het rek op de goede plek in de badkamer geplaatst. Zie hier het eindresultaat:

image-2019-03-04-6.jpg

Het volgende project is een wc-rol houder van steigerbuis. De onderdelen liggen al klaar! Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Admin - 16:44:56 | 20 opmerkingen